uw onderhouds- en restauratiepartner in noord holland
portfolio 

Verbouwing Pauluskerk

Amsterdam

Akerbouw is trots op het aannemen van het project "de Pauluskerk".

Kort na de bouwvakantie heeft Akerbouw een heel mooi project aangenomen. Dit betreft het intern verbouwen en renoveren van de Pauluskerk in Amsterdam Osdorp.
Dit markante godshuis werd omstreeks 1966 – 1967 gebouwd naar een ontwerp van architect Ir. Jos van Leeuwen.
De kerk is destijds ontworpen en gebouwd in de vorm van een tent. Dit wordt geaccentueerd door de 16 gelamineerde spanten, die het kegelvormige dak dragen. De spanten werden destijds van Doetinchem per boot richting Amsterdam aangevoerd en kwamen uiteindelijk over de Hoekenesgracht aan.

Voor de huidige verbouwing heeft MonumentIn uit Loosdrecht de tekeningen en omschrijvingen verzorgd. Zij zullen de bouwbegeleiding ook verzorgen.
De Pauluskerk wordt geschikt gemaakt voor het kerken van 4 geloofsgemeenschappen. Daarvoor zal de bestaande pastorie verbouwd worden als woongebouw met 4 wooneenheden voor de 4 verschillende pastoors.

Er komt een grote ontmoetingsruimte in het gebouw waar, onder andere, na de dienst nagepraat kan worden onder het genot van een kopje koffie of thee.
In de pastorie wordt tevens een ruimte gereserveerd voor de jongere kerkgangers, waar ze met elkaar kunnen zijn in een mooie recreatieruimte.

Kortom, een hele mooie verbouwing, waarna de Pauluskerk weer gereed is om zijn diversiteit van kerkgangers in een warm en opgefrist Godshuis te ontvangen.