uw onderhouds- en restauratiepartner in noord holland

Opdrachtgevers

Fort Kijk

 

Geachte heer Beentjes,

 

In de periode 2016 tot en met het najaar van 2017 hebben we gezamenlijk gewerkt aan de realisatie van het project Fort Kijk.
Het project omvat de restauratie van het casco, de realisatie van een woongroep voor autistische jongeren, een ontmoetingsgedeelte en een museum.

Ons bureau was bij zowel de voorbereiding en de uitvoering betrokken, inclusief het dagelijks toezicht. We hebben dan ook een goed beeld gekregen van het totale proces van voorbereiding tot oplevering.

Het mag een  complex project genoemd worden, naast de  restauratie van het betonnen casco en het inbouwen van de nieuwe functies, waren de infra- en installatiewerkzaamheden zeker geen standaard werkzaamheden.

Het casco is met zorg gerestaureerd, er is gekozen voor een terughoudende aanpak, voorzichtig reinigen en alleen herstel daar waar nodig. De oude ziel van het gebouw is hiermee bewaard gebleven.

De stalen luiken zijn gerestaureerd inclusief de hardstenen blokken waaraan de gehengen zijn aangebracht.

Nieuwe toevoegingen aan het gebouw zijn eigentijds vormgegeven, de nieuwe stalen puien zijn met zorg gemonteerd.

Het gebouw is nagenoeg energieneutraal geworden en is gasloos. Door middel van aardwarmte en ongeveer 450 pv panelen wordt voorzien in de energiebehoefte.

De panelen zijn op het opnieuw aangebracht zandpakket met grasbegroeiing verdekt opgesteld.

Het project heeft de Erfgoed Duuzaamheidsprijs 2018 gewonnen, een mooie bekroning op het resultaat.

We hebben ervaren dat zowel de werkvoorbereiding als de uitvoering, vakkundig en met liefde voor het vak opereren.  De werkvoorbereiding functioneert goed, tijdig zijn zaken voorbereid, gecontroleerd en besteld.

Hierdoor liep de planning naar wens. Ook de uitvoering liep goed, het project bevind zich op een lastig te bereiken locatie en vraagt veel flexibiliteit van de uitvoering om alle disciplines goed te laten functioneren.

Tot slot mag vermeld worden dat de stemming op het werk goed was, met plezier en respect voor elkaar is dit project tot stand gekomen.

Dank voor jullie inzet en graag tot een volgende keer.

 

Met vriendelijke groet,

Jeroen.C.J. Hooyschuur

Noordeinde 16  |  1521 PA Wormerveer  |  T 075 622 04 41  |  www.hooyschuur.nl

 

(24 oktober 2018)