uw onderhouds- en restauratiepartner in noord holland
portfolio 

hillegommerdijk

zwaanshoek

Deze moderne villa is een ontwerp van de oom van onze opdrachtgever, namelijk de architect ir. Jan Hoogstad (Rotterdam 29-06-'30), in samenwerking met Enzo Architectuur en Interieur uit Burgerveen.

In het werk van de geboren Rotterdammer Jan Hoogstad, staan ruimtelijkheid en ruimtelijke werking centraal. De architectonische composities zijn veelal gebaseerd op eenvoudige geometrische schema's. Ook op het gebied van ruimtebepaling door middel van geluid heeft Jan Hoogstad experimenten ondernomen en een aantal projecten gerealiseerd.

Onder zijn recente werk valt het gebouw voor TNO-NiTG op De Uithof (Utrecht) en het Nationaal Muziekkwartier in Enschede. Het VROM gebouw in Den Haag, het Rabotheater, en de Olijftak zijn ook projecten van zijn hand.
Jan Hoogstad is onderscheiden met onder meer de Laurenspenning en is tevens Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De dijkvilla herbergt een souterrain een beletage en een 1e verdieping met in het hart een glazen dak. De elektra-energie voor de woning wordt opgewekt uit zonne-energie en een innovatieve pelletkachel installatie zorgt voor warmte en warm tapwater. Hierdoor is het huishouden onafhankelijk van gas leverantie.