uw onderhouds- en restauratiepartner in noord holland

Opdrachtgevers

bijna jammer toen het klaar was

De familie Van Daalen is sinds juli 2009 eigenaar van een historisch pand, het voormalige Raadhuis van de gemeente Castricum. Hierbij Edith van Daalen aan het woord:

“Tijdens de onderhandelingen over de aankoop van het pand zijn we op zoek gegaan naar een aannemer die de liefde voor oude materialen met ons deelde en vakmensen in huis heeft om de beschadigde houten venster banken, trappen, kozijnen, enzovoort na te maken en te repareren.

Daarbij was op het hoogtepunt van de economische crisis een concurrerende offerte een belangrijk uitgangspunt en we wilden zo veel mogelijk een duurzame verbouwing uitvoeren. Zowel op het gebied van hergebruik van materialen, aanleg technische installaties, keuzes in houtsoorten enzovoort”, aldus Frits van Daalen.

“Oktober 2009 zijn we gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de verbouwing van het Oude Raadhuis in Castricum tot Hotel, trouwlocatie en inpandige woning.

Samen met Akerbouw hebben we het ontwerp gemaakt aan de hand van de tekeningen uit 1910, van de architect Jan Stuyt”. Het pand is tot gemeentelijk monument bestempeld en kende daardoor een uitgebreide vergunningenprocedure met de Monumenten Advies Commissie. “Akerbouw heeft voor ons deze procedure uitstekend begeleid evenals de bestemmingsplanwijziging.

Het resultaat is een prachtig oud pand met veel uitstraling dat zeer strak is afgewerkt. Bezoekers aan het pand kunnen zich daarover echt verbazen.

Wat we ook samen konden realiseren is een beloopbare glazen plaat op een staalconstructie, waardoor de houten torenconstructie in het zicht is gekomen vanaf de 2e verdieping en andersom, vanuit de toren naar beneden. We hebben zo’n leuke en prettige verbouwing gehad, dat we het bijna jammer vonden toen het klaar was”, verzucht eigenaresse Edith van Daalen. Mei 2010 was de bouwkundige oplevering waarna juni 2010 het hotel en grand café zijn geopend.

“Mensen die geïnteresseerd zijn in het pand kunnen altijd binnen lopen en komen kijken”,zegt Edith. “We zijn net een museum wat dat betreft”.

http://www.hotelhetouderaadhuis.nl/